یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله

امیرعبداللهیان: قصد دخالت در امور داخلی لبنان را نداریم

امیرعبداللهیان: قصد دخالت در امور داخلی لبنان را نداریم وزیر امور خارجه در دیدار با نجیب میقاتی گفت: قصد دخالت در امور داخلی لبنان‌ را نداریم، اما هر کمکی نیاز باشد، آماده حمایت از لبنان هستیم.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۲۴ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 14
کد خبر: ۱۶۸۱۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در سفر به لبنان، روز جمعه ۲۳ دی ماه با «نجیب میقاتی» نخست وزیر لبنان دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار علاوه بر بررسی آخرین وضعیت لبنان، موضوعات مورد اهتمام دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

 

امیرعبداللهیان در این ملاقات، ضمن تاکید بر استمرار حمایت جمهوری اسلامی ایران از ثبات، امنیت و استقرار لبنان، ابراز امیدواری کرد که روند سیاسی این کشور و انتخاب رئیس جمهور، در چارچوب گفتگو و توافق داخلی طرف‌های مختلف لبنانی و به دور از مداخلات خارجی، هر چه سریعتر به نتیجه برسد.

 

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: ما پیشرفت لبنان را پیشرفت ایران و ثبات و امنیت لبنان را ثبات و امنیت ایران تلقی می‌کنیم. ما قصد دخالت در امور داخلی لبنان‌ را نداریم، اما هر کمکی نیاز باشد، آمادگی حمایت از لبنان را داریم.

 

گفتگو در خصوص وضعیت یمن، فلسطین، اوکراین و نیز روند گفتگوهای ایران و عربستان و همچنین آخرین وضعیت مذاکرات برای رفع تحریم‌ها از دیگر موضوعات مورد گفتگو و تبادل نظر طرفین در این ملاقات بود.

 

امیرعبداللهیان ضمن اشاره به گفتگوهای قبلی ایران و عربستان در بغداد گفت: پیشرفت‌هایی داشتیم و عراق همچنان علاقه‌مند به ایفای نقش مثبت در این زمینه است و با ریاض اتفاق نظر داریم که این گفتگو تا زمان دستیابی به نتیجه ادامه یابد.

 

امیرعبداللهیان ضمن تشریح موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران یمن، افزود: ما با استفاده از نفوذ معنوی خود در یمن، تلاش می‌کنیم وضعیت آرامش در این کشور، ادامه یابد.

 

وی در عین حال بر ضرورت خروج هر چه سریعتر یمن از وضعیت نه جنگ و نه صلح و آغاز گفتگوهای یمنی - یمنی و ایجاد ثبات پایدار در این کشور تاکید کرد.

 

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین نخست وزیر لبنان را در جریان آخرین تحولات در ارتباط با روند مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داد.

 

نجیب میقاتی نخست وزیر لبنان نیز در این دیدار، وزیر امور خارجه کشورمان را در جریان آخرین تحولات روند سیاسی لبنان و مسئله انتخاب رئیس جمهور و تشکیل دولت جدید قرار داد.

 

میقاتی همچنین از موضع جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تکمیل روند سیاسی در این کشور تشکر کرد.

 

وی با استقبال از گفتگوهای ایران و عربستان، خواستار تکمیل این روند و از سرگیری مناسبات بین دو کشور شد و آن را در راستای منافع دو کشور و لبنان و منطقه خواند.

 

نخست وزیر لبنان در این ملاقات همچنین دیدگاههای خود را در خصوص تحولات یمن، بحران اوکراین و مذاکرات هسته‌ای بیان کرد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار